DANIEL MORAR: Marii corupţi, pedepsiţi ca găinarii

„Indiferent că s-au furat 100 de lei ori 100 de milioane de euro pedeapsa este aceeaşi: de la 1-5 ani.” Aşa a concluzionat procurorul-şef al Direcţiei Na ţi onale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, într-un interviu acordat EVZ, în care se declară nemulţumit de pro iectul noului Cod Penal. El arată că, graţie acestuia, mulţi dintre cei trimişi în judecată de procurori pot scăpa nepedepsiţi. Potrivit unor estimări EVZ, numărul inculpaţilor aflaţi în această situaţie se ridică la aproximativ 100.

1 afișare
Imaginea articolului DANIEL MORAR: Marii corupţi, pedepsiţi ca găinarii

DANIEL MORAR: Marii corupţi, pedepsiţi ca găinarii

Mai mult, şeful DNA critică modul în care comisia de spe cialişti, reunită la Ministerul Justiţiei, a redactat proiectul legii care va sta la baza funcţionării justiţiei şi care, în opinia sa, nu respectă Con venţia ONU pentru corupţie. În fine, Morar induce ideea că statul român nu stăpâneşte atât de bine „fenomenul infracţional” încât să-şi permită pedepse de trei ori mai mici.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici