De câţi bani au nevoie băncile din zona euro prezente în România

Erste Group Austria - Pentru a ajunge la un nivel de capitalizare Core Tier 1 de 9%, banca are nevoie de o majorare a capitalului cu 59 mil. euro. Necesarul final urmează să fie calculat de Autoritatea Bancară Europeană pe baza rezultatelor financiare pe trimestrul al treilea, pe care Erste urmează să le publice astăzi. Erste nu precizează de unde va lua banii pentru consolidarea capitalului, mai ales că pentru 2011 a preconizat pierderi de aproape 800 mil. euro. Statul austriac are deja 1,2 mld. euro investite în Erste din 2009. Grupul deţine aproape 70% din BCR şi se pregăteşte să preia controlul total prin cumpărarea acţiunilor de la cele cinci SIF-uri.

18 afișări
Imaginea articolului De câţi bani au nevoie băncile din zona euro prezente în România

De câţi bani au nevoie băncile din zona euro prezente în România (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Société Générale Franţa

Grupul trebuie să-şi suplimenteze capitalul cu 3,3 mld. euro pentru a face faţă riscurilor legate de expunerea la riscul datoriilor suverane. Acesta este rezultatul evaluării preliminare derulate de Autoritatea Bancară Europeană astfel încât SocGen să ajungă la noua rată de capital considerată sigură de 9%. Frederic Oudea, şeful SocGen, susţine că banca nu are nevoie de bani de la stat pentru a-şi consolida capitalul. SocGen controlează a doua mare bancă din România, BRD, şi este unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai statului.

RZB Group Austria

Grupul RZB, care include Raiffeisen Bank International, are nevoie de 1,9 mld. euro pentru întărirea capitalului, potrivit calculelor Autorităţii Bancare Europene (ABE). ABE nu a făcut o analiză separată pentru Raiffeisen Bank International, entitatea care controlează Raiffeisen Bank România, una dintre băncile locale sistemice. RZB consideră că suma rezultată din calculele ABE este excesivă şi nu ţine cont de capitalul participativ subscris de investitori privaţi.

Citeşte mai multe despre băncile din zona euro prezente în România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici