De ce tremură Europa în faţa Greciei. Criza datoriilor, explicată

De mai bine de jumătate de an, Grecia, una dintre ţările mici din zona euro, a pus pe jar întreaga regiune. State puternice, precum Germania şi Franţam, fac tot posibilul pentru a găsi soluţii de salvare a Atenei din alea falimentului aproape iminent. Şi deşi pare greu de crezut, prăbuşirea Greciei poate atrage după ea şi alte falimente, ceea ce ar duce la ruperea zonei euro.

10 afișări
Imaginea articolului De ce tremură Europa în faţa Greciei. Criza datoriilor, explicată

De ce tremură Europa în faţa Greciei. Criza datoriilor, explicată (Imagine: Shutterstock)

Legăturile financiare cele mai puternice dintre ţările din zona euro s-au făcut la nivelul împrumuturilor bancare şi s-au întins ca o pânză de păianjen, mai deasă sau mai subţire, asupra majorităţii statelor din regiune.

Iar un posibil default al Greciei reprezintă o ameninţare pentru ţările cu cea mai mare expunere pe datoria statului elen.

În prezent, Atena are o datorie de peste 329 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de 165% din PIB.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici