„Diamantul însângerat“, filiera românească

Al treilea jucător pe piaţa mondială a diamantelor intră discret în România, pe două fronturi: prin investiţiile asumate, dar şi prin paravane offshore, dublate de intermediari tăcuţi şi influenţi. Corporaţia se numeşte Beny Steinmetz Group (BSG) şi este patronată de magnatul israelian Beny Steinmetz - deţinătorul a 3,6 miliarde de dolari, potrivit celebrului Top Forbes.

1 afișare
Imaginea articolului „Diamantul însângerat“, filiera românească

„Diamantul însângerat“, filiera românească

În acest an, BSG a fost implicată într-o serie de incidente sângeroase în Africa. Violenţele s-au soldat cu numeroase victime civile în Republica Sierra Leone, supranumită „patria diamantelor“. Românul conectat la interesele BSG este Remus Truică - un personaj controversat care, în perioada 2002-2004, a condus Cancelaria premierului PSD Adrian Năstase. Acum, acelaşi Truică este asociat în afaceri paralele cu strategii electorali israelieni ai lui Călin Popescu-Tăriceanu. Dar şi cu un consilier din Cancelaria primului-ministru liberal.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici