Dinică, din mahalaua Giuleştilor în inima tuturor românilor

"Am urcat pe scenă şi parcă eram acolo dintotdeauna" - e o declaraţie care spune poate cel mai limpede care a fost secretul unei vieţi pe scenă şi în faţa camerei de luat vederi, secretul unui mare actor. E foarte simplu: Gheorghe Dinică a fost menit să fie actor, a avut această vocaţie, iar norocul, alături de calităţile sale umane şi de respectul pentru această meserie, pe care a perfecţionat-o permanent, l-au ajutat să-şi împlinească această menire.

4 afișări
Imaginea articolului Dinică, din mahalaua Giuleştilor în inima tuturor românilor

Dinică, din mahalaua Giuleştilor în inima tuturor românilor

Încă de la prima experienţă în faţa publicului, pe vremea când era copil, vreme din care îşi amintea senzaţia descrisă mai devreme, Dinică a fost mereu încercat de acest sentiment de apartenenţă la scenă. Copil sărac, crescut în mahalaua Giuleşti, după război, "greu de îmblânzit", cum spunea el însuşi, şi crescut mai degrabă de stradă decât de familie, Dinică a avut o norocoasă întâlnire cu Dina Cocea, actriţă şi profesoară, care l-a încurajat să dea examen la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică.


Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici