Directorul comercial al Cosmote: Vor exista primele semne de creştere abia la începutul lui 2012, dar numărul de cartele SIM scade

Panos Makris, directorul comercial al Cosmote România, spune că, în piaţa telecom, vor exista primele semne de creştere abia la începutul lui 2012. Românii au cumpărat telefoane şi anul acesta, dar mai ieftine. În plus, există o tendinţă de scădere în ceea ce priveşte numărul de cartele SIM active.

3 afișări
Imaginea articolului Directorul comercial al Cosmote: Vor exista primele semne de creştere abia la începutul lui 2012, dar numărul de cartele SIM scade

Directorul comercial al Cosmote: Vor exista primele semne de creştere abia la începutul lui 2012, dar numărul de cartele SIM scade (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Estimăm o uşoară revenire a consumului începând cu prima parte a anului viitor, în ton cu revenirea economiei", spune Makris.

El adaugă faptul că printre problemele care au împiedicat avansul pieţei telecom se numără starea economiei interne, dar şi faptul că românii îşi "raţionalizează" banii."Aveau două-trei cartele SIM, acum observăm o uşoară tendinţă de scăderea a acestui număr", explică directorul comercial al Cosmote.

Iar datele o confirmă. Un studiu recent Gallup arată că 78% din utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă folosesc serviciile unui singur furnizor, 18% au doi furnizori, iar 4% au trei sau mai multi furnizori. Şi asta chiar dacă, în urmă cu un an, 20% din utilizatorii de telefonie mobilă aveau două sau mai multe cartele SIM, potrivit GfK.

Din totalul clienţilor, 48% sunt abonaţi, 40% folosesc cartele preplătite, iar 12% folosesc ambele tipuri.

Citeşte mai multe piaţa telecom pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici