Doar poliţist şi procuror!

Guvernul a aprobat, ieri, ordonanţa de urgenţă care permite Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să îşi continue activitatea, după decizia Curţii Constituţionale prin care Legea CNSAS a fost considerată drept neconstituţională.

1 afișare
Imaginea articolului Doar poliţist şi procuror!

Doar poliţist şi procuror!

Spre liniştea sinecuriştilor aciuaţi în această instituţie hrănită din hoiturile trecutului, Consiliul continuă să funcţioneze în structura organizatorică, cu patrimoniul şi bugetul existente. "Actul normativ va permite Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să îşi desfăşoare în continuare activitatea curentă, precum administrarea arhivelor şi accesul cetăţenilor la propriul dosar, dar fără verificarea persoanelor, adică fără articolele incriminate de Curtea Constituţională. Practic, ordonanţa nu va ţine loc de lege, ci va avea un caracter tranzitoriu ce va permite funcţionarea în continuare a CNSAS", a arătat Oprea. Noua lege de funcţionare a CNSAS va permite instituţiei să emită doar constatări, nu decizii, de colaborare/necolaborare cu Securitatea, care vor fi transmise instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici