Dominic, castelul inapoi!

Subcomisia parlamentara de ancheta a retrocedarii Castelului Bran a concluzionat ca respectiva retrocedare, precum si demararea procedurii de scoatere la vânzare sunt lovite de nulitate. Finalizat în data de 13 iunie a.c., raportul urma sa fie supus votului parlamentar în sesiunea încheiata la 30 iunie, numai ca presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a decis amânarea „sine die“ a respectivei proceduri.

1 afișare
Imaginea articolului Dominic, castelul inapoi!

Dominic, castelul inapoi!

Valul contestatar privind retrocedarea catre urmasii Principesei Ileana a complexului Bran a impus infiintarea unei subcomisii parlamentare, formata din cinci deputati, reprezentanti ai partidelor parlamentare. Aceasta a avut menirea de a cerceta atât legalitatea retrocedarii, cât si a procedurii de scoatere la vânzare a monumentului istoric. Astfel, dupa ce au studiat toate documentele puse la dispozitie de unele autoritati publice si dupa o serie de investigatii, membrii subcomisiei parlamentare au constatat nulitatea retrocedarii Castelului Bran, „în modul în care a fost retrocedat Castelul Bran si initiata procedura de scoatere la vânzare a acestuia fiind comise mai multe ilegalitati“. Potrivit concluziilor comisiei, principalele ilegalitati se refera la faptul ca „restituirea nu s-a facut catre toate persoanele îndreptatite, iar retrocedarea s-a facut din domeniul public al statului fara a se face trecerea acestuia din domeniul public în domeniul privat al statului, asa cum prevede Constitutia României si Legea nr. 213/1998“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici