Economistul-sef al BNR catre banci: Ieftiniti creditele in lei

Marjele practicate de banci intre dobanzile la creditele noi si depozitele noi in lei s-au triplat de la inceputul anului, iar unul din motive este ca bancile incearca acum sa isi majoreze castigurile pentru a acoperi pierderile din creditele acordate in trecut, spune Valentin Lazea, economistul-sef al BNR.

3 afișări

De partea cealalta, bancherii afirma ca deteriorarea continua a creditelor este o realitate care reflecta mediul economic dificil si pe care nu pot sa o ignore atunci cand acorda un nou imprumut."Asta nu este bine pentru banci. Ar trebui sa isi asume greselile si sa le vada in profituri mai mici anul acesta fata de anii trecuti. Nu sa penalizeze clientii noi", a spus Lazea la seminarul "Ce credit este mai bun - in lei sau in euro?", organizat de Ziarul Financiar si CEC Bank.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici