Editorial Cristian Tudor Popescu: Alienarea lui Băsescu – în faza „agenturilii”

Chiar dacă situaţia din stradă nu poate fi asemănată cu cea din decembrie `89, T. Băsescu se străduieşte din răsputeri să semene cu N. Ceauşescu al acelor zile.

1339 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Alienarea lui Băsescu – în faza „agenturilii”

Editorial Cristian Tudor Popescu: Alienarea lui Băsescu – în faza „agenturilii” (Imagine: Gabriela Doboş/Mediafax Foto)

Aşa cum N. Ceauşescu vorbea atunci, în disperare de cauză, de ocuparea Basarabiei de către URSS, închipuindu-şi că mai poate acoperi vuietul de furie al ţării cu hârâielile naţionaliste antisovietice pe care se baza mitul lui politic, acum, după 12 zile de tăcere, T. Băsescu îi compară pe Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, pe rezervistul Dogaru cu ... comunistul rusofon Vladimir Voronin!, tovarăşul lui de cramă din 2005.

Trăind într-o Românie paralelă, ca şi Ceauşescu, T. Băsescu crede - şi asta mă înfioară - că făcând iar vorbire despre mineriade, despre un Ion Iliescu bătrân şi bolnav, despre "mogulul turnător la securitate" (şi asta o spune reprezentantul Securităţii la Anvers), insultând cadrele armatei care l-au apucat pe Ilie Ceauşescu, poate rezolva ostilitatea majorităţii românilor, care are legătură cu salariile, cu pensiile, cu boala, cu şomajul, cu corupţia şi neruşinarea guvernanţilor, cu mârlănia şi aroganţa preşedintelui, nicidecum cu (anti)comunisme râncede.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici