Editorial Cristian Tudor Popescu: Cârciumile ierbivore

Azi a fost ultima zi în care am jucat tenis la baza BTT din parcul Herăstrău. Un sfert de veac am bătut mingea pe aceste terenuri, am tovarăşi şi amintiri de neuitat, mi-e greu să plec, dar nu mai sunt în stare să fac faţă atacului societăţii "de consum".

3 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Cârciumile ierbivore

Editorial Cristian Tudor Popescu: Cârciumile ierbivore (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Cu nişte ani în urmă, am încercat să opresc năvala maşinilor pe aleile parcului - nu am reuşit decât pentru o scurtă perioadă. Acum, de peste tot, în jurul terenurilor mârâie joagăre, bormaşini, freze, mirosul de motorină arsă se amestecă cu praful de ciment, mareţei opere de construire a capitalismului de cârciumă nu îi mai stă nimeni în cale. Incredibil, pe o arie de 500mp se înghesuie nu mai puţin de 7(şapte) cârciumi, care mănâncă, fireşte, din spaţiul verde. Cu excepţia "profesioniştilor " care se mută dintr-una într-alta, nu ştiu cine ajunge să umple acest complex de antrenament pentru paharling - unde mai pui că am fi şi în criză.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici