Editorial Cristian Tudor Popescu: De ce ar trebui să demisioneze Funeriu

„Nu cred că putem să acceptăm răspunsul simplu şi stupid pe care Funeriu şi colegii din Guvern îl dau, că tinerii absolvenţi sunt într-o proporţie nemaiîntâlnită sub nivelul cerut pe parcursul anului şcolar”.

4 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: De ce ar trebui să demisioneze Funeriu

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Cel care a debitat această frază este profesor la bază. Sau mai exact a fost. Căci afirmaţia de mai sus revelează un clănţău politic operat de orice urmă de bun simţ profesional. Ceea ce speram să nu se întâmple cu dl. Crin Antonescu.

Nu ştiu dacă preşedintele PNL s-a uitat la figurile celor care, ieşiţi de la bac, răspundeau întrebărilor reporterilor: marea majoritate nu erau în stare nici să spună ce li s-a dat, aveau probleme cu vorbirea articulată, exprimările mergând de la "cercul circumcis" până la "am băgat şi io ceva de partide". Ei n-au fost doborâţi de fineţea unei probleme de calcul integral sau de prietenia ca prezenţă, şi nu ca dor, a lui Nichita Stănescu, deoarece nu numai că nu ştiu, nici nu ştiu ce nu ştiu. S-au dus la bac doar ca să poată spune, după ce au predat foaia de examen în cel mai bun caz albă, că "e ca pe vremea lu Hitlăr". Nu mai puţin de 410 dintre ei, după toate scandalurile cu camerele de supraveghere din vară, au încercat să trişeze şi eu fost eliminaţi - ceea ce dovedeşte cât de înrădăcinată e tradiţia furtului la bac.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici