Editorial Cristian Tudor Popescu: Piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu!

Parcă văz un clip cu T. Băsescu stând cu mâinile în buzunare şi ţigara în gură, nu în faţa unei limuzine super, ci în faţa hărţii României, în vreme ce o voce din off îl întreabă: "E treaba preşedintelui să stabilească dacă sunt sau nu bani pentru salarii şi pensii, vorbind despre buget ca despre buzunarul propriu?". Băsescu: "Nu". "Poate preşedintele să se şteargă cu hotărârile Curţii Constituţionale?". Băsescu: "Nu". "L-a împuternicit cineva pe preşedintele ţării să-i chinuie, asemenea lui N. Ceauşescu, pe cetăţenii zilei de azi, în numele unui ipotetic viitor luminos?". Băsescu: "Nu". "Poate să pretindă preşedintele, asemenea lui N. Ceauşescu, că orice schimbare a puterii actuale înseamnă prăbuşirea României? ". Băsescu: "Nu". "Atunci de ce faceţi toate astea, domnule preşedinte?". Băsescu (scoţând colăcei de fum pe gură): "Pentru că o vreau".

9 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu!

Editorial Cristian Tudor Popescu: Piei Satană, şeful meu e Traian Băsescu! (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Se vede că dl Băsescu îşi neglijează tot mai des tratamentul medicamentos pentru paranoia autoritară de care suferă. După lege şi democraţie, se duce şi ultima rămăşiţă de bun simţ a pacientului Băsescu, dacă l-a avut vreodată. Când conducerea executivă a unei companii nu poate asigura plata salariilor angajaţilor, conform legii, atunci prima măsură elementară este schimbarea respectivei echipe de către Consiliul de Administraţie. Dacă consideră că nicio remaniere a actualului guvern, în cap cu Boc, nu poate schimba nimic, atunci dl Băsescu mai are soluţia, iarăşi de bun simţ, a demisiei proprii.

În schimb, dl preşedinte ne comunică faptul că guvernul Boc e de neclintit, că nu poate exista ceva mai bun decât regimul Băsescu, că e o mare şansă pentru români să-şi înghită mizeria sub domnia lui.

Şi asta în condiţiile în care la Cluj DNA dezvăluie publicului o adevărată bombă murdară a corupţiei pedeliste. Un ghem de potlogării copt în ani de zile, organizat la cel mai înalt nivel al citadelei PDL, şi având ca personaj principal pe primarul Apostu, garantat de premierul Boc.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici