Efectul Fitch - Atentie la costul creditelor in euro!

Costul finantarilor in euro atrase de bancile din Romania din strainatate s-ar putea scumpi cu 2,5-3 puncte procentuale, ceea ce se va reflecta in majorarea cu 3-4 puncte procentuale a dobanzilor la creditele in euro accesate de romani, in urma deciziilor agentiilor de evaluare Fitch si S&P de a cobori ratingul Romaniei.

1 afișare
Imaginea articolului Efectul Fitch - Atentie la costul creditelor in euro!

Efectul Fitch - Atentie la costul creditelor in euro!

Analistii si autoritatile considera “nejustificata” decizia Fitch, anuntata ieri, de a revizui ratingul pentru credite pe termen lung in valuta cu doua trepte, ceea ce trimite Romania din categoria statelor cu calificativ “investment grade” si trimisa in clasa “speculative grade”, clasa cu risc ridicat pentru investitii, singurul stat din UE trimis in aceasta categorie de catre Fitch. Agentia a coborat ieri ratingurile Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la “BBB” la “BB+”, si pentru credite pe termen lung in lei, de la “BBB+” la “BBB-”.

 

Citeste toata stirea pe www.standard.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici