Evaziune de 2.000.000 de euro pe an. Cum înţeapă florăresele bugetul de stat

În fiecare an, în Capitală, se vând flori în valoare de 7,5 milioane de euro. E o piaţă controlată de zece familii şi o afacere din care TVA-ul nu mai ajunge la stat.Reprezentanţii poliţiei declarau anul trecut că Bucureştiul monopolizează 90% din piaţa de flori din ţară. În Capitală însă, această "industrie" funcţionează pe baza unor reguli nescrise: fiecare are vadul lui, iar cei noi intră greu şi sunt primiţi cu reticenţă.

7 afișări
Imaginea articolului Evaziune de 2.000.000 de euro pe an. Cum înţeapă florăresele bugetul de stat

Evaziune de 2.000.000 de euro pe an. Cum înţeapă florăresele bugetul de stat

Doar zece familii controlează mai bine de 60% din piaţa bucureşteană. Tanţa, Leaşca, Oaia, Cici, Gina, Doina, Monica Bambina, Lenuţa, Bambina şi Cati sunt femeile care dau numele "clanurilor" ce aduc un TIR de flori o dată la 3-4 zile. Fiecare are cel puţin 4-5 chioşcuri, iar businessul înfloreşte când apar moştenitorii."Totul se face în familie. Dacă unul are o fată îi deschide o florărie", explică preşedintele Asociaţiei Florarilor, Florin Georgescu.

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici