Evaziunea fiscală, fals paravan pentru eliminarea facturilor emise pe calculator

ANAF va propune Guvernului renunţarea la facturile tipărite şi revenirea la vechiul sistem de utilizare a facturilor fiscale cu regim special. Nici analiştii economici, nici contabilii nu cred că măsura dorită de cei de la fisc va reduce evaziunea.

1 afișare
Imaginea articolului Evaziunea fiscală, fals paravan pentru eliminarea facturilor emise pe calculator

Evaziunea fiscală, fals paravan pentru eliminarea facturilor emise pe calculator

Facturile electronice, anunţate cu mare fast de reprezentanţii guvernului în 2005 şi salutate de mediul de afaceri, ar putea deveni o amintire. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat recent că ponderea mare a evaziunii fiscale înregistrată în rândul firmelor româneşti din morărit şi panificaţie se datorează tocmai "măsurii progresiste" introduse de la 1 ianuarie 2007, care permite "o evaziune fiscală de amploare". "Cu excepţia marilor producători, care nu îşi pot permite aşa ceva, foarte mulţi dintre producătorii mici practică evaziunea pe scară largă", a explicat premierul Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici