Exodul românilor

La fel ca şi păsările migratoare, românii au şi ei sezonul lor de migraţie dinspre Europa Occidentală, acolo unde muncesc 11 luni pe an, spre România, acolo unde petrec o lună de concediu.

1 afișare
Imaginea articolului Exodul românilor

Exodul românilor

Astfel, ca la un semn nevăzut, la începutul lunii august mii de maşini din Spania şi Italia iau cu asalt drumurile spre România. Cu copii, cu căţei, încărcaţi de cadouri pentru cei de-acasă, românii care muncesc în Italia şi Spania pornesc într-un adevărat exod spre locurile de baştină. "Nicăieri nu-i ca acasă", declară cu toţii la venirea în ţară. Până să ajungă, însă, acasă, românii reuşesc să pună la grea încercare nervii şoferilor şi poliţiştilor din ţările pe care le tranzitează.

 

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici