Felix scoate Securitatea din ilegalitate

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis joi exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in toamna anului trecut de Sergiu Andon, avocatul lui Dan Voiculescu in procesul cu Consiliul National al Studierii Arhivelor Securitatii (CNSAS), in urma deciziei de politie politica pe care acesta a primit-o. Andon solicitase atunci Curtii de Apel Bucuresti (CAB), instanta la care pot fi contestate deciziile CNSAS, sa trimita Curtii Constitutionale 12 exceptii care priveau zece articole din Legea nr. 187/1999 (Legea CNSAS) si doua din Ordonanta de Urgenta nr. 16/2006, care completa respectiva lege.

1 afișare
Imaginea articolului Felix scoate Securitatea din ilegalitate

Felix scoate Securitatea din ilegalitate

CAB a trimis insa doar sapte exceptii mai departe la CCR. In plus, Andon a contestat, paralel, si intreaga lege a CNSAS. Aceasta ultima exceptie a fost admisa ieri de CCR, care, de fapt, le includea si pe cele legate de articolele de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici