Filiera gunoaielor

Spre sfarsitul lunii iunie a anului trecut un puternic incendiu a izbucnit la groapa de gunoi de la Vidra, din apropierea Capitalei. Fumul emanat de uriasul incendiu putea fi vazut de la mai multi kilometri distanta. Intr-un comunicat transmis atunci de oficialii Garzii Nationale de Mediu (GNM) se afirma ca "intrucat operatorul depozitului, societatea Eco Sud SRL, nu a instituit un sistem de automonitorizare tehnologica a depozitului, respectiv nu a intocmit un plan de prevenire a incendiilor pe depozit (...) comisarii GNM au sanctionat societatea cu amenda contraventionala in valoare de 8000 de lei".

1 afișare
Imaginea articolului Filiera gunoaielor

Filiera gunoaielor

In acelasi comunicat, oficialii Garzii de Mediu precizau ca groapa de gunoi de la Vidra nu indeplineste conditiile de functionare. Nicicum sa mai fie considerata si "ecologica", asa cum a categorisit-o Ministerul Mediului. Amenda, una extrem de mica pentru o societate precum Eco Sud, a fost singura sanctiune desi mediul a fost grav afectat. In mod normal, groapa de gunoi trebuia inchisa pana in momentul in care ea ar fi devenit cu adevarat ecologica. Nu s-a intamplat insa acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici