Firmele-fantomă au omorât industria zahărului

Dacă până la jumătatea anului trecut România avea o piaţă aşezată, cu potenţiali producători autohtoni de zahăr din sfeclă-de-zahăr şi din rafinarea materiei prime, în a doua parte din 2009 piaţa a fost invadată de importuri de zahăr la preţuri sub cele practicate în Uniunea Europeană, a declarat pentru Curierul Naţional Gheorghe Bejan, directorul executiv al Patronatului Zahărului din România.

3 afișări
Imaginea articolului Firmele-fantomă au omorât industria zahărului

Firmele-fantomă au omorât industria zahărului

Preţurile practicate de firmele-fantomă care dispar după ce activează un an "se situează la 1,9-2,1 leu/kg, în condiţiile în care un kg. de zahăr vrac la poarta fabricii costă 2,35 lei", spune Bejan. "Este foarte clar că acest zahăr este introdus în România prin evaziune fiscală, iar cel mai uzitat caz este neplata TVA către stat. Această schemă frauduloasă a devenit un soi de afacere standard.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici