FMI, gata să ne închidă robinetul cu bani

Reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat vineri că în cazul în care Executivul nu va respecta ţinta de deficit bugetar fixată în cadrul acordului de finanţare cu FMI şi CE "din cauza unor decizii interne", FMI nu va elibera următoarea tranşă.

1 afișare
Imaginea articolului FMI, gata să ne închidă robinetul cu bani

FMI, gata să ne închidă robinetul cu bani

"Dacă dintr-un motiv sau altul se întâmplă ceva şi nu vă mai respectaţi programul şi este din cauza unor decizii interne, (...) atunci acea evaluare nu va fi finalizată şi asta înseamnă că acea tranşă nu va fi eliberată", a spus Lybek, la The Money Channel, care a adăugat că "FMI ajută o ţară să se ajute singură".El a menţionat că, din datele preliminare, reiese că Guvernul şi-a respectat ţinta de deficit bugetar fixată pentru jumătatea anului, însă mai are destule de făcut, inclusiv în ce priveşte eficientizarea colectării impozitelor şi taxelor şi a prioritizării cheltuielilor bugetare, în contextul în care veniturile nu sunt la nivelul estimat iniţial.

 

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici