FMI vede prăpastia, Puterea nu!

România este expusă riscului de a intra în incapacitate de plată după ce gradul de îndatorare a ţării a crescut în încercarea de a evita efectele crizei financiare globale. Avertismentul extrem de dur a venit chiar din partea şefului Fondului Monetar In­ternaţional, Dominique Strauss-Kahn, care a nominalizat România ală­turi de Grecia, Irlanda, Letonia şi Un­garia.

3 afișări
Imaginea articolului FMI vede prăpastia, Puterea nu!

FMI vede prăpastia, Puterea nu!

FMI împreună cu Comisia Eu­ropeană au împrumutat României 20 miliarde de euro într-un acord de fi­nan­ţare menit tocmai să apere ţara de efectele crizei financiare. La nici doi ani de la acordarea finanţării- ma­­mut, experţii Fondului atrag aten­ţia că, dacă se va continua în acest ritm al cheltuielilor publice neajustate, ne vom afunda şi mai mult în criză. Datoria externă totală a Ro­mâ­niei a ajuns deja la 90 miliarde de euro, din care 17 miliarde sunt scadente pe termen scurt.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici