Francezul care a zguduit lumea financiară

Nu e o plăsmuire a scenariştilor de la Hollywood, care oricum sunt în grevă. De data asta, poate fi "pe bune". Despre cum un anonim specialist într-o bancă mare europeană ajunge să influenţeze deciziile financiare ale SUA, cea mai mare putere mondială. "Cool, man!" "Părea că Leeson şi soţia sa, Lisa, au lumea la picioare: un salariu de 50.000 de lire sterline, cu bonusuri de peste 150.000, weekenduri în locuri exotice, un apartament fantastic unde dădeau frecvent petreceri prietenilor."

1 afișare
Imaginea articolului Francezul care a zguduit lumea financiară

Francezul care a zguduit lumea financiară

Poate că tânărul francez Jerome Kerviel (foto medalion), 31 de ani, specialist în tranzacţii futures la Societe Generale, una dintre cele mai mari bănci franceze, a citit rândurile de mai sus de pe pagina de internet dedicată lui Nick Leeson, cel mai mare "trader fără scrupule", omul care, în 1995, la 28 de ani, a îngenuncheat cea mai veche bancă britanică printr-o fraudă de peste un miliard de dolari, cea mai mare fraudă de până acum. Până acum!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici