Gândul a făcut RECENSĂMÂNTUL MOAŞTELOR: extraordinarul drum al oaselor sfinte prin bisericile din România

Câte moaşte sunt în România? "Numai Dumnezeu ştie câte sunt răspândite în România şi în lume", ne spune un preot, realizator de emisiuni pe teme religioase de la Trinitas TV. Aceeaşi dilemă o are şi Patriarhia: "Nu ştim câte moaşte sunt în România pentru că Biserica este descentralizată", măturişte pentru gândul purtătorul de cuvânt al Patriarhului Daniel, părintele Constantin Stoica.

4 afișări
Imaginea articolului Gândul a făcut RECENSĂMÂNTUL MOAŞTELOR: extraordinarul drum al oaselor sfinte prin bisericile din România

Gândul a făcut RECENSĂMÂNTUL MOAŞTELOR: extraordinarul drum al oaselor sfinte prin bisericile din România

România a devenit ţara tuturor moaştelor. Jurnalele de ştiri nu contenesc să arate mulţimi de credincioşi făcând cozi interminabile la moaştele Sfântului Dumitru, la moaştele Sfintei Parascheva sau la moaştele Sfintei Filofteia, ca să numim doar câteva dintre punctele fierbinţi ale calendarului creştin ortodox de peste an. Chiar zilele acestea, mii de oameni au aşteptat ore întregi pentru a săruta moaştele Sf. Dimitrie la Patriarhie şi pentru a-şi atinge hainele, batistele, certificatele medicale şi chiar portofelele de racla sfântă.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici