Gaura CEDO

Statul roman se numara printre tarile fruntase in ceea ce priveste plangerile depuse de populatie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, situandu-se pe locul al doilea dupa Rusia. Romania se afla in top si in ceea ce priveste condamnarile pe care le-a suferit la instanta de la Strasbourg. Tara noastra a fost obligata la plata a peste zece milioane de euro in decursul ultimilor sapte ani, in conditiile in care CEDO a pronuntat condamnari in doar 2% din cauzele analizate. Din aceasta suma statul a achitat insa mai putin de jumatate, ignorand astfel sentintele Curtii de la Strasbourg.

1 afișare
Imaginea articolului Gaura CEDO

Gaura CEDO

Grav este ca pana in prezent, statul nu a recuperat nici un leu de la procurorii sau judecatorii care au comis erori ce au determinat condamnarile la CEDO. Asta desi, dupa cum vom vedea in continuare, legea a permis acest lucru si mai nou, din 2006 chiar obliga statul la declansarea actiunii in regres. Grav este, atat timp cat procurorii sau judecatorii nu vor fi trasi la raspundere si nu vor fi obligati sa plateasca daunele, erorile judiciare vor continua. La fel si actele de coruptie din sistemul judiciar care vor atrage noi condamnari la CEDO, urmand ca banii sa fie platiti, la fel ca si pana acum, din buzunarele fiecarui contribuabil. Fara ca ei sa fie recuperati de statul roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici