Greşelile care te pot lăsa fără loc de muncă

Cine îşi face bine treaba şi evită să se plângă în gura mare de neplăcerile de la slujbă se poate considera, în principiu, ferit de concedieri. În realitate, sunt o mulţime de alte lucruri care contează pentru păstrarea unui loc de muncă.

8 afișări
Imaginea articolului Greşelile care te pot lăsa fără loc de muncă

Greşelile care te pot lăsa fără loc de muncă (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Roy Cohen, autor al cărţii "The Wall Street Professional's Survival Guide", publicată anul trecut, atrage atenţia că o concediere poate să nu aibă loc din vina celui concediat, dar e bine ca orice angajat să-şi evalueze comportamentul, ca să vadă dacă nu cumva face greşeli care îl expun inutil, de la cele mici, ca de pildă postarea prea frecventă pe reţelele de socializare online, şi până la obiceiul de a da vina mereu pe alţii pentru propriile greşeli sau lipsa de măsură atunci când cer măriri de salariu.

"Chiar dacă pe ansamblu angajatul respectiv rămâne productiv, e mai bine să se ferească din timp de greşeli de comportament decât să fie mai întâi concediat", susţine Cohen. Timp de 14 ani, principalul client al lui Cohen a fost grupul Goldman Sachs, pentru care a oferit servicii de plasament şi susţinere în carieră în folosul angajaţilor care plecau sau erau daţi afară din companie.

Citeşte mai multe despre greşelile care te pot lăsa fără loc de muncă pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici