Guvernatorul Deltei a lasat Rezervatia prada vinatorii

Guvernatorul Deltei Dunarii, Paul Cononov, a redus din condei zona protejata de catre UNESCO a Rezervatiei „Delta Dunarii“, de la 550 de mii la 300 de mii de hectare. Pe restul, Ministerul Agriculturii s-a grabit sa infiinteze fonduri de vinatoare. Aceasta a fost ultima batalie in razboiul dintre vinatori si ecologisti inainte ca ministrul Mediului sa ceara expres, saptamina trecuta, interzicerea vinatorii pe intregul teritoriu al Deltei.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernatorul Deltei a lasat Rezervatia prada vinatorii

Guvernatorul Deltei a lasat Rezervatia prada vinatorii

Delta a intrat in 1991 in patrimoniul universal UNESCO, statut care ar fi trebuit sa insemne interzicerea vinatorii, dar incercarile in acest sens nu s-au materializat. Insa din 2006, Legea vinatorii a interzis in mod expres vinatoarea in zonele protejate. Raspunsul Administratiei Deltei Dunarii, condusa de Paul Cononov, a fost intocmirea unei harti in care zona protejata de UNESCO se intinde pe ceva mai mult de jumatate din suprafata Deltei Dunarii. Pe baza acestei harti, Ministerul Agriculturii a constituit, in mod legal, 18 fonduri de vinatoare, dispuse de jur-imprejurul zonei considerate protejata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici