Guvernul a împachetat mamele

Ordonanţa de Guvern privind indemnizaţiile pentru mame şi concediul maternal a fost adoptată în formă definitivă în şedinţa de ieri a Executivului, cu o variantă suplimentară faţă de datele anunţate luni seară de premierul Emil Boc.

2 afișări
Imaginea articolului Guvernul a împachetat mamele

Guvernul a împachetat mamele

Guvernul a introdus posibilitatea ca mamele să poată opta pentru a rămâne în concediul maternal timp de 2 ani de zile, dar în acest caz vor avea o indemnizaţie plafonată la 1.200 de lei. Premierul Emil Boc a precizat care sunt posibilităţile pe care le vor avea mamele la dispoziţie începând din acest moment: Pachetul A: durata indemnizaţiei de 1 an, cuantum între 600 şi 3.400 de lei, posibilitatea concediului fără plată până la 24 de luni şi primc suportatc de stat de 500 de lei, lunar, dacă părintele se întoarce la muncă în primul an. Pachetul B: durata concediului de 2 ani şi o valoare a indemnizaţiei cuprinsă între 600 şi 1.200 de lei, fără stimulent de întoarcere la serviciu.

Citeste toata stirea pe www.azi.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici