Guvernul lucrează cu două scenarii pentru reducerea cotei pe venit în 2011: 10 sau 12%

Confruntat cu critici din ce în ce mai agresive din partea mediului de afaceri, guvernul Boc a pus pe hârtie un scenariu prin care să scadă impozitul pe venit la 10% sau la 12%.

3 afișări

Aceasta ar fi prima mişcare de până acum prin care Guvernul să recapete sprijinul mediului de business, grav afectat de majorarea TVA şi de modificările recente ale Codului fiscal. Conform unor documente văzute de Ziarul Financiar, în varianta scăderii impozitului pe venit la 10%, minusul de încasări la bugetul de stat ar fi de 3 miliarde de lei (700 milioane de euro), pentru că ar urma să fie scoase la suprafaţă 80.000 de joburi, cu încasările aferente din contribuţii sociale şi celelalte impozite. În varianta scăderii la 12%, minusul calculat este de doar 600 milioane de lei (150 milioane de euro), dar locurile de muncă scoase la suprafaţă ar fi la jumătate.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici