Guvernul vrea sa interzica gratarele la iarba verde

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dolj a decis, ieri, ca organizarea de gratare in paduri va fi interzisa, oamenii care doresc sa-si petreaca timpul liber la iarba verde fiind obligati sa-si aduca de acasa carnea deja preparata, aceasta fiind una din masurile pentru prevenirea incendiilor. Jandarmii si politistii doljeni vor patrula, in perioada urmatoare, in zonele de atractie a padurilor, astfel incât nimeni sa nu poata face focul pentru gratar.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul vrea sa interzica gratarele la iarba verde

Guvernul vrea sa interzica gratarele la iarba verde

"Nimeni nu are voie sa faca focul in padure. Chiar daca acest lucru este interzis prin lege, oamenii vin la iarba verde si fac gratare. Sa vina cu carnea gata prajita de acasa, pentru ca si asa este cald", a declarat, ieri, prefectul Nicolae Giugea. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dolj a decis amplificarea masurilor de prevenire a pericolelor provocate de canicula, dupa ce, in ultimele trei zile, au fost arse peste 70 de hectare de vegetatie uscata. De asemenea, masura interzicerii gratarelor la iarba verde ar putea fi extinsa in toata tara, in cazul in care temperaturile se vor mentine la fel de ridicate. Guvernul are de gind sa transmita tuturor prefecturilor atentionari, mai ales ca incendiile de vegetatie se extind cu repeziciune. De altfel, nu putine au fost cazurile in care multe incendii au izbucnit dupa ce românii iesiti la iarba verde au lasat focul de gratar aprins. Masura interzicerii gratarelor nu va fi una pe placul celor care in fiecare weekend prefera o iesire la iarba verde decit sa suporte caldura din apartamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici