Hayssam, protejat de SRI din 2001

O notă din 2001 a unui informator al SRI conţine dezvăluiri-bombă despre Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism în cazul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak. Conform documentului strict secret, informaţiile nu au fost apreciate de ofiţerul de caz care indica faptul că astfel de date nu ar mai trebui consemnate. Documentul prezintă informaţii de securitate naţională extrem de grave.

1 afișare
Imaginea articolului Hayssam, protejat de SRI din 2001

Hayssam, protejat de SRI din 2001

Nota informativă este datată 8 august 2001. Un ofiţer operativ prezintă nivelului superior informaţiile unui agent. Pe raportul informativ există o rezoluţie a unui ofiţer superior care este foarte indignat: "Nu mai scrieţi astfel de informaţii până nu le discutăm cu conducerea secţiei, pentru a vedea dacă sunt oportune să le consemnăm". Mai mult, este refuzată sugestia agentului de a transmite  informaţiile la Divizia B a SRI, cu menţiunea: "Să-şi obţină singuri informaţiile". Divizia B este contraspionajul SRI, care se ocupă de penetrarea României de către serviciile secrete străine şi departamentul care trebuia să se ocupe de informaţiile agentului în teritoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici