Horaţiu Mălăele, „turnat“ la Securitate după spectacole

Actualul şef al Direcţiei de Cultură Vrancea, Paraschiv Usturoiu, „l-a turnat“ la Securitate pe cunoscutul actor Horaţiu Mălăele, în aprilie 1988, după ce acesta din urmă a susţinut un recital la Focşani. Descoperirea a fost făcută de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), care le cere acum magistraţilor Tribunalului Bucureşti să constate că Usturoiu a fost colaborator al Securităţii. Procesul va începe pe 18 noiembrie.

1 afișare
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele, „turnat“ la Securitate după spectacole

Horaţiu Mălăele, „turnat“ la Securitate după spectacole

Concret, în acţiunea formulată la tribunal, CNSAS arată că, într-o informare făcută Securităţii pe 19 aprilie 1988, Paraschiv Usturoiu a scris despre recitalul susţinut de Horaţiu Mălăele: „(…) A introdus o serie de afirmaţii care au stârnit hazul, dar aveau un caracter politic interpretabil. Dintre ele reţin: «Mă duc la frigider, deschid, şi ce credeţi că găsesc în el… frig!!» sau «Tai o felie de salam pe o pâine!!!». (…) A folosit expresii vulgare, aproape triviale.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici