Ialomiţa, deviată cu excavatorul

Zeci de localnici din localitatea Gheboaia se tem că vor rămâne fără locuinţe după ce râul Ialomiţa le-a înghiţit grădinile din spatele caselor. Pur şi simplu pământul s-a surpat după ce digurile care protejau localitatea au fost luate de ape. Pământul dispare zilnic sub privirile localnicilor, care susţin că exploatările necontrolate de pietriş şi nisip din zonă au distrus localitatea.

6 afișări
Imaginea articolului Ialomiţa, deviată cu excavatorul

Ialomiţa, deviată cu excavatorul

Digurile au dispărut prin anul 2004, din cauza exploatărilor de pietriş, iar râul rămas fără matcă şi-a lărgit albia şi a început să înghită metru cu metru proprietăţile oamenilor. Până în prezent, aproximativ 20 de hectare de teren au fost luate de ape, în pericol fiind şi Drumul Judeţean 720A. Oamenii se tem că la următoarea viitură apa le va mătura locuinţele de pe faţa pământului şi vor rămâne izolaţi de restul lumii.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici