Iliescu a condus personal asaltul din 13 iunie 1990

Sectia Parchetelor militare a trimis spre judecare primul dosar al mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care sunt inculpati sefii Ministerului de Interne de atunci, generalii Mihai Chitac si Gheorghe Andrita, precum si doi colonei din MApN, sub acuzatia de omor deosebit de grav.

1 afișare
Imaginea articolului Iliescu a condus personal asaltul din 13 iunie 1990

Iliescu a condus personal asaltul din 13 iunie 1990

Participarea fostului presedinte Ion Iliescu, a fostului premier Petre Roman, precum si a altor 30 de persoane din conducerea de atunci a statului urmeaza sa fie finalizata de catre procurorii civili de la Parchetul General, dupa cum a hotarat de curand Curtea Constitutionala. Din actele de inculpare rezulta ca reprimarea manifestantilor a fost ordonata si coordonata de catre presedintele de atunci al statului, Ion Iliescu. Procurorii militari au stabilit ca "decizia initiala de reprimare a fost luata la cel mai inalt nivel si a fost coordonata personal de catre fostul sef al statului, Iliescu Ion. Fata de acesta s-a dispus inceperea urmaririi penale (...) Planul de actiune a fost elaborat la ordinul sau si, in calitate de presedinte ales, a ordonat interventia militara cu munitie de razboi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici