Iliescu dădea indicaţii preţioase Securităţii

Mereu a dezminţit orice legătură a sa cu acţiuni de poliţie politică. Dimpotrivă, fostul preşedinte Ion Iliescu a afirmat în nenumărate rânduri că, dacă a influenţat cumva Securitatea prin funcţiile politice pe care le-a deţinut înainte de 1989, a făcut-o în favoarea celor persecutaţi.

7 afișări
Imaginea articolului Iliescu dădea indicaţii preţioase Securităţii

Iliescu dădea indicaţii preţioase Securităţii

Un fost securist arată însă că, în calitate de prim-secretar la Iaşi, Ion Iliescu nu avea doar o legătură formală de coordonare cu Securitatea locală, ci se implica cât se poate de serios. În anii 1974-1979, perioada în care Iliescu a fost numărul unu în judeţul Iaşi, Ion Frujinoiu nu mai făcea muncă informativă şi se ocupa de formarea tuturor securiştilor din judeţ. Astfel, ştia tot ce mişcă în Inspectoratul Judeţean ce îngloba Securitatea şi Miliţia, care se subordonau, amândouă, Partidului, deci prim-secretarului. "Ion Iliescu venea la informări, la bilanţuri, lua parte la discuţii, punea concluzii, spunea «uite, eu asta aş vrea»".

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici