“Imi este teama ca BOR sa nu alunece in excese de putere”

Plecarea Patriarhului Teoctist catre lumea celor drepti a reprezentat, din pacate, pentru cei care vor sa dezbine si sa aduca din nou tensiuni in societatea romaneasca, un nou prilej de a iesi la atac.

1 afișare
Imaginea articolului “Imi este teama ca BOR sa nu alunece in excese de putere”

“Imi este teama ca BOR sa nu alunece in excese de putere”

Astfel, pe piata a fost “ aruncata” Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Nr.785/ 1937, prin care Biserica Ortodoxa condamna Fracmasoneria. Va prezentam in continuare punctul de vedere al academicianului Razvan Theodorescu fata de acest subiect, dar si fata de alegerea noului Patriarh.
“ Aceasta poveste cu Masoneria este un lucru depasit. Masoneria isi joaca rolul sau important in orice tara europeana. La noi, in aceste zile, Masoneria nu are rolul pe care il avea in 1937.Atunci Masoneria era o forta, cuprindea minti stralucite ale Romaniei. Astazi, ea este cam ce este statul roman, fiind absolut neglijabila.Pot fi, bineinteles, ierarhi si subierarhi care au fost castigati pentru Masonerie. Masoneria este o forma de constructie organizatorica cu caracter spiritual, care, repet, avea in 1937 functii politice si economice importante. Astazi, Masoneria nu mai joaca un rol atat de mare. Eu vad ca foarte multa lume se agita pe marginea acestui subiect...”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici