În Grecia există mai multe Porsche Cayenne înregistrate decât plătitori de taxe cu venituri anuale de peste 50.000 de euro

Deşi Europa încearcă să găsească soluţii pentru a pune capăt crizei care macină economia Greciei de un an şi jumătate, lupta cu evaziunea fiscală a autorităţilor de la Atena este departe de a fi câştigată. Un exemplu mai mult decât grăitor este faptul că în Grecia există mai multe Porsche Cayenne înregistrate decât plătitori de taxe cu venituri anuale de peste 50.000 de euro, conform unui studiu al profesorului Herakles Polemarchakis, fost şef al departamentului economic al primului ministru elen.

5 afișări
Imaginea articolului În Grecia există mai multe Porsche Cayenne înregistrate decât plătitori de taxe cu venituri anuale de peste 50.000 de euro

În Grecia există mai multe Porsche Cayenne înregistrate decât plătitori de taxe cu venituri anuale de peste 50.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timp ce constructorul auto german se poate lăuda cu succesul înregistrat la export, contribuabilii germani nu prea au motive să zâmbească având în vedere faptul că banii lor ţin pe picioare o ţară care nu se mai poate finanţa singură şi în care evaziunea fiscală este la ea acasă, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Ceva nu este în regulă în oraşul modest Larisa, capitala regiunii agricloe Thessaly, care are 250.000 de locuitori, dar mai multe maşini Porsche pe cap de locuitor decât New York-ul sau Londra.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici