Încă un minim de curs: euro coboară sub pragul de 4,18 lei

Euro a coborât ieri sub pragul de 4,18 lei atât pe piaţa valutară interbancară, cât şi la cursul oficial al BNR pentru prima dată de la sfârşitul lunii mai 2010. Din nou, evoluţia leului are loc pe fondul unor volume de tranzacţionare reduse şi este decuplată de evoluţia monedelor de pe pieţele vecine.

3 afișări

BNR a calculat ieri un curs de 4,1788 lei pentru un euro, cu 0,28 bani sub nivelul precedent. "Euro a deschis mai sus, la 4,1850 lei, însă ulterior a scăzut la 4,1780 lei.
Piaţa s-a dovedit a fi lipsită de interes faţă de faptul că Guvernul a supravieţuit moţiunii de cenzură de miercuri seara", a comentat dealerul unei bănci locale. Pe piaţa monetară dobânzile au coborât ieri brusc, ajungând la 1,9%-2,3% pentru plasamentele pe termene foarte scurte, de la niveluri de 3%-4% pe an în zilele precedente, ceea ce arată o acumulare de lichidităţi în exces.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici