Incepe exodul managerilor romani

Lafarge si-a relocat un roman sa conduca divizia din Indonezia, Marriott a ales tot un roman in board-ul unuia dintre cele mai importante hoteluri din Germania, cel de la Frankfurt, Inbev si-a dat operatiunile din Europa Centrala si Cuba pe mana unui alt roman, iar exemplele pot continua. Sunt primele semne, spun analistii, ale unui exod de manageri romani catre pozitii de top in strainatate. Directorii romani sunt interesanti mai ales pentru experienta pe care au acumulat-o pe o piata emergenta.

1 afișare
Imaginea articolului Incepe exodul managerilor romani

Incepe exodul managerilor romani

Odata cu intrarea multinationalelor pe piata locala, managerii romani s-au format in umbra expatilor. In ultimii ani, insa, ei au inceput sa-i inlocuiasca pe managerii straini la conducerea operatiunilor locale. Urmatorul pas il constituie acceptarea unor misiuni in cadrul companiilor din Europa de Vest. "Ei ii vor forta pe angajatorii europeni sa-i considere candidati cu sanse egale pentru posturi din Lyon sau Bratislava", constata Fedoro­vici. Potrivit acestuia, incepe sa se ­faca simtita o anumita presiune din partea mangerilor romani pentru a accede la pozitii de conducere in economiile mature.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici