Inflatia a trimis in corzi Banca Nationala. S&P ameninta cu reducerea ratingului

Agentia americana de rating Standard&Poor's a anuntat ieri inrautatirea perspectivei de rating de tara pentru Romania de la "stabila" la "negativa", penalizand astfel "reactia limitata a Guvernului la cresterea rapida a dezechilibrelor externe", la doua ore dupa ce guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, isi asumase esecul bancii centrale in a anticipa riscurile multiple care s-au materializat in socuri inflationiste.

1 afișare
Imaginea articolului Inflatia a trimis in corzi Banca Nationala. S&P ameninta cu reducerea ratingului

Inflatia a trimis in corzi Banca Nationala. S&P ameninta cu reducerea ratingului

"Din pacate, a fost pentru prima oara cand mai toti factorii din lista de riscuri pe care am intocmit-o s-au materializat. Este o lectie care ne arata ca se poate intampla ca toti factorii care contribuie la cresterea preturilor sa se manifeste: si crestere salariala alerta, si seceta, si majorari de preturi internationale la petrol, cereale si plante tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici