Inflatia ne apropie de riscul unei crize asiatice

“Deficitul extern a ajuns la niveluri nesustenabile si trebuie evitata o corectie brutala”, a subliniat ieri Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Expertii Fondului Monetar International considera ca vulnerabilitatea externa a indicatorilor tarilor din regiunea Europei de Sud-Est este similara sau chiar mai rea decat s-a inregistrat in precriza financiara din Asia. Ratarea tintei de inflatie, accentuarea dezechilibrelor externe (datoria pe termen lung fiind de 33,9 miliarde euro dupa opt luni) si scaderea ritmului de crestere economica sporesc vulnerabilitatea Romaniei.

1 afișare
Imaginea articolului Inflatia ne apropie de riscul unei crize asiatice

Inflatia ne apropie de riscul unei crize asiatice

Romania - cu un deficit de cont curent de aproape 14% din PIB se afla intr-o zona considerata riscanta pentru investitori. Majorarea deficitului peste limita este considerata de Isarescu principalul factor de risc pentru economie. Aprecierea leului nu mai e sustinuta de cresteri de productivitate, iar cresterea este generata de vanzarile de produse din import si de constructii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici