Inflaţia ne va reduce raţia

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că, în luna noiembrie, preţurile de consum au crescut cu 0,93%, astfel că inflaţia anuală s-a situat la 6,67%, cele mai importante scumpiri, de 1,21%, fiind înregistrate de sectorul serviciilor.

2 afișări
Imaginea articolului Inflaţia ne va reduce raţia

Inflaţia ne va reduce raţia

Comparativ cu decembrie 2006, preţurile de consum au consemnat o creştere de 5,89%, peste prognoza de 5,7% anunţată de Banca Naţională a României (BNR) pentru întreg anul. În luna noiembrie, creşterea preţurilor la servicii a devansat-o pe cea a alimentelor, preţurile acestora urcând cu 1,17%. În cazul serviciilor, cele mai importante creşteri ale preţurilor au fost consemnate de telefonie (3,38%) şi poştă şi telecomunicaţii (2,47%). Şi serviciile de transport aerian au consemnat un avans puternic, de 3,41%, însă ponderea acestora este redusă în calculul inflaţiei. Creşterea preţurilor la servicii a fost impulsionată de deprecierea leului în raport cu euro din luna noiembrie, moneda naţională pierzând 5,47% în raport cu cea europeană. În ceea ce priveşte mărfurile alimentare, pâinea s-a scumpit cu 2,19%, legumele şi conservele de legume cu 1,42%, avans impulsionat de fasolea boabe şi alte leguminoase (2,59%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici