Inflaţia, ţintă ratată

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat, ieri, Raportul trimestrial asupra inflaţiei, apreciind că, per ansamblu, inflaţia din această perioadă "nu a evoluat bine". BNR a ridicat prognoza privind rata inflaţiei pentru sfârşitul acestui an la 5,7%, cu 1,8% mai mult faţă de nivelul de 3,9% estimat în august.

1 afișare
Noua estimare înseamnă o depăşire cu 0,7% a pragului superior al intervalului de variaţie de un punct procentual faţă de ţinta de 4% stabilită pentru acest an. BNR a modificat în creştere cu 0,6% şi prognoza de inflaţie pentru 2008, la 4,3 la sută pe an, faţă de 3,7 la sută. Guvernatorul a arătat că riscurile asociate proiecţiei sunt avansul rapid al salariilor faţă de productivitate, dezancorarea anticipaţiilor inflaţioniste şi modificări în structura cheltuielilor publice în favoarea componentelor cu potenţial inflaţionist mai ridicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici