Interesele sindicaliştilor şi cele ale guvernanţilor pot pune pe butuci sistemul de pensii private

Sindicaliştii doresc trecerea supravegherii sistemului la Parlament, ceea ce ar echivala cu politizarea pe faţă.Însă, autorităţile se grăbesc să demareze operaţiunile de alegere şi colectare a contribuţiilor la fondurile de pensii administrate privat fără a avea un sistem informatic bine pus la punct.

1 afișare
Imaginea articolului Interesele sindicaliştilor şi cele ale guvernanţilor pot pune pe butuci sistemul de pensii private

Interesele sindicaliştilor şi cele ale guvernanţilor pot pune pe butuci sistemul de pensii private

Pentru că sistemul informatic nu a funcţionat corespunzător, în Polonia, după primul an de pensii private, 20% din conturi erau goale .Entitatea desemnată să colectezea sumele din pensii private, ANAF nu a beneficiat niciodată de un "certificat de bună gestionare a încasărilor".Sumele care se vor colecta vor fi de ordinul miliardelor de euro.Trecerea puterii de decizie în cazul pensiilor în curtea Parlamentului ne-ar face unici în UE.În majoritatea statelor lumii civilizate, domeniul finaciar-bancar este reglementat de autorităţi specifice.Mai mult, în ultima vreme, o serie de aleşi ai neamului au ieşit la rampă solicitând lămuriri asupra unor aspecte reglementate de legislaţia în domeniu, pe care au dezbătut-o în plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici