Investiţiile străine directe s-au oprit la nivelul de 50 mld. euro în 2009. De acum vin mărunţişuri

Investiţiile străine directe nete au totalizat anul trecut 3,5 miliarde de euro, în scădere cu 63% comparativ cu nivelul record de 9,5 miliarde de euro înregistrat în 2008, arată datele BNR. Investiţiile greenfield (în dezvoltarea de afaceri de la zero) au însumat doar 19 milioane de euro, reprezentând 0,6% din participaţiile la capital noi, de trei ori mai puţin decât în 2008.

7 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe s-au oprit la nivelul de 50 mld. euro în 2009. De acum vin mărunţişuri

Investiţiile străine directe s-au oprit la nivelul de 50 mld. euro în 2009. De acum vin mărunţişuri

Aproape jumătate din investiţiile nete din 2009 sunt trecute în contul participaţiilor la capital, restul fiind credite primite de întreprinderile locale de la acţionarii străini. În realitate, participaţiile la capital au însumat 3,1 miliarde de euro anul trecut, dar aproape 1,4 miliarde de euro au mers în acoperirea pierderilor companiilor cu acţionariat străin, potrivit unui raport publicat de Banca Naţională şi Institutul de Statistică (INS).

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici