IPS Teofan s-a calugarit ca sa scape de insuratoare

A fost pus sa aleaga intre a da spaga si a se insura cu nepoata popii din sat ca sa ajunga paroh in comuna natala. Pentru ca era sarac si pentru ca iubea o alta fata, a ales a treia cale, calugaria. Astazi este mitropolitul Olteniei si are sanse sa ajunga Patriarh.

1 afișare
Imaginea articolului IPS Teofan s-a calugarit ca sa scape de insuratoare

IPS Teofan s-a calugarit ca sa scape de insuratoare

Doar in urma cu jumatate de veac, cind miscarea de rezistenta anticomunista de la poalele Fagarasilor le dadea bataie de cap securistilor, poate sa mai fi fost asemenea agitatie in comuna Corbi. De vreo 20 de zile, de cind Prea Fericitul Teoctist a devenit „vrednicul de pomenire“, corbenii nu mai au liniste. Ziaristii le dau tircoale, iar ei, contrar obiceiului de a lungi vorba pina-n ziua, trebuie sa-si inghita limba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici