Isarescu: Daca se declanseaza spirala preturi-salarii, lucrurile vor fi greu de stapanit

"Ne batem in 2008 pt atingerea tintei de inflatie. Masurile pe care le luam nu sunt placute. Pe de alta parte preturile in Romania sunt libere si pot influenta tinta. Nu avem nici un control al preturilor si de aceea se poate spune ca facem un fel de magie in a tine inflatia la o marja stabilita. In acest fel trebuie inteleasa si nerealizarea de anul trecut. Cu atat mai mult cu cat a fost seceta prelungita care a influentat puternic pretul alimentelor. BNR dupa ce externalizeaza astfel de socuri incearca sa diminueze la maxim al doilea val de scumpiri. Cel mai mare pericol e declansarea unei spirale preturi-salarii. Daca se declanseaza o astfel de spirala lucrurile vor fi greu de stapanit", a declarat Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, in cadrul unui interviu acordat televiziunii nationale.

1 afișare
Imaginea articolului Isarescu: Daca se declanseaza spirala preturi-salarii, lucrurile vor fi greu de stapanit

Isarescu: Daca se declanseaza spirala preturi-salarii, lucrurile vor fi greu de stapanit

"Ne vom face datoria indifernet de ciclul electoral', a declarat Mugur Isarescu intr-un interviu acordat TVR. El a mai precizat ca in 2008 actiunea singulara a BNR va fi din ce in ce mai ineficienta daca nu va fi corelata si cu o serie de masuri guvernamentale. "Bugetul de anul acesta e mai mare ca niciodata. Acest buget ofera resurse suficiente care pot sa duca la dezvoltarea tarii si sa acoper si cheltuielile sociale. A face cheltuieli bugetare peste ceea ce este prevazut ar fi un lucru total iresponsabil", avertizeaza Isarescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici