Jupânii celei mai noi bucăţi din România

Principalii beneficiari ai deciziei Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, prin care 9.700 de kilometri pătraţi din platoul continental al Mării Negre revin României, sunt companiile Petrom şi Rompetrol.

4 afișări
Imaginea articolului Jupânii celei mai noi bucăţi din România

Jupânii celei mai noi bucăţi din România

OMV-Petrom va avea acces direct la mai mult de 30% din suprafaţa perimetrului Neptun (afectat de litigiul cu Ucraina), unde specialiştii estimează că se găsesc zăcăminte importante de hidrocarburi. Pe de altă parte, Rompetrol câştigă indirect: compania canadiană Sterling Resources Ltd., care a concesionat zăcămintele de petrol şi gaze din platformele Pelican şi Midia (Marea Neagră), forează în funcţie de estimările grupului Rompetrol, cu care are contract încă din mai 2005.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici