KazMunaiGaz ia Petromidia pe pierderi

Petromidia, cel mai important activ al grupului Rompetrol, recent achizitionat de KazMunaiGaz (Kazahstan), a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, pierderi de 8,3 mil. euro (12 mil. dolari), de doua ori mai mari decat in perioada similara a anului trecut. Brokerii spun ca se asteptau ca Petromidia sa raporteze pierderi din cauza marjei negative din rafinare.

1 afișare
Imaginea articolului KazMunaiGaz ia Petromidia pe pierderi

KazMunaiGaz ia Petromidia pe pierderi

Compania, care opereaza cea mai mare rafinarie locala, a raportat o crestere de 20% a cifrei de afaceri. Potrivit unui comunicat al Rompetrol, “evolutia indicatorilor financiari a fost sustinuta atat de cresterea productiei de produse petroliere, cat si de alinierea preturilor acestora, in acord cu tendintele pietei de profil”. Principala companie din Romania a grupului, Rompetrol Rafinare, a raportat pierderi de aproape 4,1 mil. euro (sase mil. dolari), in perioada ianuarie-septembrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici