Kiwi, migdale, smochine – fructe romanesti

Efectele incalzirii globale le pot aduce beneficii substantiale taranilor romani, mai ales celor din Dobrogea, Muntenia, Oltenia si Banat.

575 afișări
Imaginea articolului Kiwi, migdale, smochine – fructe romanesti

Kiwi, migdale, smochine – fructe romanesti

Daca pana mai ieri cultivau porumb, grau, mere, prune sau pepeni, in viitorul apropiat satenii din sudul Romaniei au toate sansele sa umple ogoarele cu plantatii de banane, migdale, smochine, curmale, kiwi si pau-pau. Acestea sunt fructele exotice care pot fi cultivate in tara noastra, datorita climei temperat continentale, excesive ce se face tot mai simtita la noi. Asta inseamna un numar tot mai mare de zile caniculare in timpul verii. Dar nu numai schimbarea climei face ca Romania sa poata deveni producator de fructe exotice.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici